Traditionel dansk aftensmad med koteletter i fad

Hvis du mangler inspiration til retter, som kan glæde både store og små i familien, som er nemme at tilberede og billige i indkøb – så går du sjældent galt i byen med de mange traditionelle danske retter. Den danske kulinariske tradition gemmer på rigtig mange perler, som på én og samme tid er enkle, nærende og velsmagende.

At de så samtidig kan tilberedes uden de store gastronomiske kundskaber, ved anvendelse af helt almindeligt husgeråd og på ganske kort tid, er blot en ekstra bonus. Samtidig udmærker disse lækre retter sig ved, at der sjældent bruges dyre eller vanskeligt tilgængelige ingredienser.

Koteletter i fad – et sikkert hit til middagsbordet i hverdagen

En af disse retter er koteletter i fad. Koteletter i fad har overlevet på hitlisten over danskernes favorit hverdags mad i årtier, og dette er aldeles ikke uden grund. Børn såvel som voksne er vild med den liflige aroma fra den bløde tomat sauce samt konsistensen af de fine, møre svinekoteletter. Og for kokken selv er koteletter i fad en nem opgave. Koteletter i fad kan tilberedes på under en halv time, da langt størstedelen af tilberedningen foregår i ovnen, hvor koteletter, sauce, samt øvrige ingredienser skal stå og hygge sig, mens de forskellige smagsstoffer udvikles.

Den velsmagende ret kan forfines og forbedres ud fra dine egne – og din families -ønsker og præferencer. Nogle vælger at give saucen et pift med chili, hvidløg eller karry pulver, mens andre tilsætter ekstra ingredienser så som cocktailpølser, bacon eller peberfrugt. Og de lækre koteletter i fad kan med fordel garneres med smeltet ost, for lidt ekstra smag og konsistens. Du kan servere dine koteletter i fad helt uden tilbehør, eller du kan lave ris eller kartoffelmos dertil.

Søger du en helt grundlæggende opskrift på koteletter i fad, kan denne findes på dk-kogebogen.dk