Få vished for dit barns sundhed på en scanningsklinik

11 april 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Er du gravid, og ønsker du den optimale billeddiagnostik af dit barn? Så bør du overveje en 3D scanning.

Hvad viser en 3D scanning?

En 3D scanning viser billeder af din baby i tre dimensioner. En 4D scanning viser bevægelige 3D billeder af din baby – altså en live film. 4D scanninger har deres navn fra betegnelsen tid som de fjerde dimension.

Hvorfor vælge en 3D scanning?

3D scanninger er for dig som gerne vil kunne se din baby lidt bedre end man kan på de traditionelle 2D ultralyd scanninger. Med en 3D scanning eller en 4D scanning får du mulighed for at se barnet som det rent faktisk ser ud. Du kan måske endda se formen eller omridset på babys hoved og ansigtstræk. Og filmen vil vise om baby eksempelvis gaber eller rækker tunge.

image

Er 3D og 4D scanninger sikre?

Der er intet der tyder på at 3D og 4D scanninger skulle være mindre sikre end 2D scanninger. Billederne er opbygget af 2D billeder som er sat sammen til ét billede. Men da en ultralyd session kan vare helt op til en time anbefales det ikke at man får taget 3D og 4D scanninger til andet end medicinsk relevante formål.

Hvad kan jeg opnå med en 3D eller 4D scanning

3D og 4D scanninger kan give flere oplysninger om en kendt abnormitet. De kan for eksempel være med til at diagnosticere læbe eller ganespalte, hvilket kan hjælpe lægerne med at planlægge behandlingen for denne misdannelse straks efter fødslen.

En 3D scanning kan også vise sig endog særdeles nyttig når hjertet og andre indre organer skal studeres. Derfor kan du med stor fordel booke en 3D scanning hvis du har mistanke om eventuelle arvelige dårligdomme i den henseende.

Du kan læse mere, og booke tid til en 3D scanning hos Ultralydklinikken for Gravide, på hjemmesiden https://www.ultralydklinikken.dk/.

Flere Nyheder