Få hjælp til dit misbrugsramte forhold med en alkoholbehandling

02 juni 2020 Astrid Pedersen

Er du i et forhold med en alkoholiker? Så kender du sikkert alt til sorgen over gradvist at miste din kæreste eller ægtefælle til misbruget. Du har sikkert også stiftet bekendtskab med skammen over samme misbrug, og måske endda tillagt dig en adfærd som dækker over dette. Mange pårørende til mennesker som lider at et misbrug vil altid søge at beskytte forholdet og den misbrugsramte over for omverdenenes fordømmelse.

Det, der kaldes medmisbruger adfærd, dækker over hvide løgne, som stikkes i ny og næ når et fravær skal bortforklares eller der skal dækkes over den misbrugsramtes opførsel. Sandsynligvis har du gentagne gange måttet ringe til din kærestes eller ægtefælles arbejdsgiver og melde ham eller hende syg. Og måske har du mere end én gang måttet lyve over din familie til julefrokosten eller ved andre begivenheder hvor din alkoholiserede pårørende har fået en genstand eller to for meget inden for vesten.

Hjælp din misbrugsramte pårørende til den rette behandling

Denne adfærd er langt fra hensigtsmæssig, og sætter faktisk blot den misbrugsramte i stand til at fortsætte og vedligeholde sit misbrug. På samme måde nytter det intet at lukke øjnene og vente på at misbruget driver over. Det vil det nemlig ikke gøre. Det vil tvært imod eskalere – og når din kæreste eller ægtefælle for alvor går ned med flaget, vil han eller hun rive dig med sig i faldet.

Derfor er det vigtigt at du – for din egen, for din pårørendes og for forholdets skyld – træder i karakter og sørge for at han eller hun kommer i afvænning og behandling. Du bør altid se dig godt for når du vælger alkoholbehandling – og ikke gå efter de der lover nemme og hurtige løsninger.

Hos Behandlingscenter Stien kan din misbrugsramte pårørende få tilbudt såvel afrusning som et intensivt fem ugers behandlingsforløb med såvel gruppeterapi som individuel samtaleterapi. Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder